Längdskidläger

9-12 december

Startdatum 2021-12-09

Välkommen till skidlägret i Orsa Grönklitt med Sport Active

Orsa Grönklitt planerar att starta årets skidsäsong den sista helgen i oktober med sparad snö och redan i november brukar det komma natursnö så förhoppningsvis är många spår öppna under vårt läger i december.

Ankomst

Vid ankomsten åker du till Bäverstigen 25 där du tilldelas stuga och rum. Till Bäverstigen 25 kommer man genom att ta första vägen till höger efter vägen till receptionen därefter första vägen till vänster efter soptunnorna. Ni tar själva med lakan och handdukar.

Vi kommer att sprida ut boendet i 4 stugor med max 6 personer i varje med god spridning av rum.

Träning

Lägret startar med ankomst torsdag eftermiddag/kväll och teknikträningen börjar fredag morgon direkt efter frukost och fortsätter på lördagen och avslutas söndag förmiddag.

Efter lunch på fredagen (kl 13.00) kommer Grönklitts nya sportchef Urban Nilsson att informera oss om skidåkningen i Grönklitt och även hjälpa till vid utprovning av skidor för den som tänkt handla det. Urban var vallachef för svenska skidlandslaget under många år bland annat under framgångsrika OS 2014 Sotji och 2018 Pyeongchang.

Skidledare på lägret kommer att vara Lars Nelson (OS-guld stafett) och Anders Söderlund.

Spår och spårkort

Till spåren är det ca 800 meter att gå, jogga eller ta bilen. Ni köper själva spårkortet som säljs vid spårcentralen och i skidshopen. Skidshopen är välsorterad och värd ett besök.

Mat

Frukost äter vi i husen och varje hus, kyl och skafferi kommer att vara välfyllda med frukostmat. Har ni speciella önskemål så meddela oss. Vi har noterat de allergier som uppgivits vid anmälan.

Middagar fredag och lördag planerar vi att äta gemensamt i Värdshuset Ugglan & Björnen.

Lunch ordnar ni själva. Enklast är att välja buffén i Värdshuset Ugglan & Björnen, Kafé Koppången eller på Smidgården i Fryksås (2 km från Grönklitt).

Avbokningsregler för skidlägret i Grönklitt

Avbokningar före 15 november debiteras 25% av avgift, därefter 50% av avgiften.Fyll i formuläret nedan för anmälan/frågor så återkommer vi så snart vi kan!